Home » Onderzoeken

Om meer inzicht te krijgen in de oorzaak, behandeling en de gevolgen van hypospadie vinden er af en toe onderzoeken plaats. Op deze pagina, vindt u enkele onderzoeksresultaten. Wij plaatsen hier uitsluitend onderzoeksresultaten, die voor de doorsnee bezoeker goed te begrijpen zijn.


Afgeronde onderzoeken

Deze resultaten zijn uitsluitend beschikbaar in het zeer gangbare PDF-formaat. Om dit bestand te kunnen bekijken en/of uit te printen, dient u eenmalig Adobe Acrobat Reader te installeren.


Bekende lopende onderzoeken

  • Het Kinderurologisch Centrum Nijmegen is in samenwerking met de afdelingen Antropogenetica en Epidemiologie en Biostatistiek van het UMC St Radboud gestart met een groot onderzoek. Hierin gaan ze op zoek naar de oorzaken van verschillende aandoeningen van de urinewegen bij kinderen. Het betreft een langlopend onderzoek waarvan de onderzoeksresultaten niet in de nabije toekomst verwacht worden. Meer informatie over dit onderzoek, is te krijgen bij nurse practitioners Karen Kwak of Jacqueline Knol. Zij zijn te bereiken via npkinderuro@cukz.umcn.nl of via telefoonnummer 024-3613924