Meisjesjongensmix

Wen Long is intersekse. Haar lichaam voldoet niet aan het beeld dat we hebben van man of vrouw. Bij haar geboorte was niet te zien of ze jongen of meisje was. Veel van deze kinderen worden al op jonge leeftijd geopereerd om ze meer jongen of meisje te ‘maken’. Bij Wen Long is dit niet gebeurd. Haar ouders laten de keus aan haarzelf.

Documentairemakers Lara Aerts (regisseur) en Eefje Blankevoort (producent) willen Wen Longs grote wens uit laten komen door het maken van een documentaire, zodat ‘de hele wereld’ weet van intersekse. Zodat zij het nooit meer aan iemand hoeft uit te leggen en het – in Wen Longs woorden – ‘net zo normaal wordt als homo en lesbi’.

Om Wen Longs verhaal te vertellen hebben de makers geld nodig. Niet alleen om te filmen, maar ook om de film aan een groot publiek te laten zien: in bioscopen, filmhuizen, (film)festivals en natuurlijk op scholen, opleidingen en conferenties. Meer informatie vind je hier: https://cinecrowd.com/nl/meisjesjongensmix

Trefpunt Hypospadie heeft geen direct (financieel) belang bij deze crowdfunding. Wij delen deze vraag, omdat wij het belangrijk vinden dat (naast hypospadie) ook intersekse aandacht krijgt. Aan crowdfunding zit uiteraard een financieel risico. Lees dus goed de beschikbare informatie alvorens te doneren.